Видео Блог

Това е сайтът на Владимир Павлов за предизборната кампания за кмет на община Бургас. Тук може да намерите повече информация за програмата, визията за развитие на региона, обществените дейности и ангажимети на Владимир Павлов. Обществото избира лидерите си и е време да направите правилният избор.

Владимир Павлов е от Бургас. Областен координатор е на ПП ”Възраждане” за Бургас и Сливен и е член на националното ръководство на партията. Павлов е магистър строителен инженер, специализирал е както наказателно и административно право, така и Европейски структурни фондове и финанси. Кандидат за кмет на община Бургас от ПП„Възраждане”. Интервю на Грамофона нюз с Владимир Павлов.
Г-н Павлов, преди време бяхте казал, че на изборите в Бургас ще има балотаж между вас и досегашния кмет Димитър Николов. Продължавате ли да мислите, че това ще се случи?
- Във всяка една нормална и свободна за словото страна, това би било очакваният завършек на предизборната кампания. Битка между статуквото и реалния опонент в мое лице с качества, опит и знания да управлява така, че да възстанови реда и порядъка в общината. Самият факт, че всички кандидати съсредоточиха огъня върху мен и моя екип говори, че ние сме истинската заплаха за управляващия режим и марионетните им васали. 
Винаги сте посочвал, че в Бургас има много проблеми за разрешаване, един от които е липсата на план за управление с дългосрочен срок и визия за развитие на града. Как вие виждате Бургас след 27 октомври?
- Аз вярвам, че ще има промяна към по-добро, но след балотажа на 5-ти ноември. Време е да се разбере от бургазлии, че решаването на проблемите на града няма как да стане на парче, без ясен план и последователност на изпълнение. Този хаос на планиране ала ГЕРБ доведе до невероятните задръствания в пика на сезона, все още е трудно придвижването из града. Строежите на емблематични спортни сгради изостават с години от сроковете за пускане в експлоатация, а сумите за тях се удвоиха.
Това удря директно по джоба на данъкоплатеца, а и Николов все още не може да обясни как ще се поддържат  тези сгради с милиони след това? От къде ще се вземе- от социалните дейности, от разходите за децата и възрастните или от подаръците към чуждите НПО-та и приятелите му. Защото аз ако бъда избран разхищенията и луксозните харчове мигновено ще бъдат спрени, а отговорните лица, позволили тази безстопанственост, дадени на съд.
Така ще бъдат планирани ремонтните дейности по пътните участъци, че да не нарушават трафикът и то в пика на сезона или няма да бъдат заплащани на изпълнителите, ако не бъде достигнато нужното качество. Няма как да позволим да има ремонт на ремонта всяка година.
Имате ли твърд план за привличането на бъдещи инвеститори в Бургас?
- Гръбнакът на една икономика е микро, малкият и среден бизнес. Там са заети по- голямата част от трудещите се и се плащат най-големите налози, пълнещи бюджета. Ние ще помогнем именно на тези хора, за да си стъпят на краката и да създадат отново своя бизнес чрез редица мерки, отстъпки и условия за тях.
А сегашните управници удариха точно по тези хора и тръгнаха да търсят мега инвеститори, които така и не се появиха за 12 или защо не си признаем даже 30 години в Бургас.
Рибата се вмирисва от главата и ако не си признаем, че при липса на стабилна среда, гаранция за частната ви собственост, постоянен рекет от администрацията и некомпетентност от ръководещите я, никой не би инвестирал и една стотинка тук.
И в тази връзка е и първата крачка, която ще даде глътка въздух на експертите и специалистите работещи в общината, на младите които търсят работа и реализация, а именно уволняване на всички партийни назначения и „калинки”, задържащи развитието на истински кадърните кадри, увеличаване на материалното стимулиране на работещите съгласно постигнатите резултати.
А положителните резултати ще бъдат намаляване на времето от гражданите и бизнеса в административни дейности, снижаване на бюрократичният натиск, намаляване на данъчното бреме не само с въвеждането на патентен данък за разрешените от закона дейности, но и за възможността да се разкриват допълнителни работни места и т.н.
Почти всички ваши опоненти говорят за задържане на младите хора в родния им град и връщане на тези, които вече са в чужбина. Как ще успеете да го направите?
- Всички мои опоненти по някакъв начин са участвали в управлението на страната и имат вина за това, което се случва с напускането на младите. Някои от тях даже са над 40 години, а още не са създали семейства и деца, но вече са експерти в областта на подрастващите.
Ето, аз имам четири деца, а вече и внуче на две години и мога да ви кажа какво искат младите от първо лице, защото постоянно водим тези разговори. Първо -липсата на перспектива. След като в Бургас, а и навсякъде в страната няма значение какво си завършил, какво умееш и какво знаеш, а единственото което се гледа е дали си от управляващата партия, дали си верен и дали може да пазиш тайна за кражбите и измамите в управлението, няма как да привлечеш високоморални и работливи млади хора.
Как един такъв човек  ще има за ръководител лице, спуснато по партийна линия без образование и способности и ще изпълнява абсурдните му разпореждания? И как цял живот трябва да слугува на такива хора?
Второ -социални придобивки. Как да създадеш семейство в Бургас, когато още с бременността започват проблемите? Записването в детски ясли и градини се превръща в малка война на връзки и позиции. А така ли трябва да е в една нормална община? С какво помагаме на младите? Създаваме ли им усещане за сигурност? Ще ви дам един ужасен пример.Преди години избухна скандал за системен побой над деца в една от детските градини в града. Да те е страх да си оставиш детето вече. И какво се оказа, че възпитателката заснета от скритите камери да бие децата наред е още на работа, защото се оказва дъщеря на правилния човек.
Трето и то много важно -осигуряване на максимална подкрепа за здравни и социални грижи за децата, особено тези със СОП и инвалиди. Липса на кадри е огромен проблем и то само поради една причина. Абсурдно ниско заплащане и на нормални условия за труд. А се изисква толкова малко, като внимание и отношение от страна на кмета.
Какво ви казват хората, с които вече се срещате?
- Те искат досегашният порочен модел да се махне, да се спре разхищението на парите им на вятъра, да спре шуробаджанащината на всички нива, да спре въвеждането на джендър обучението и субсидирането на НПО-тата за отнемане на деца. Искат да се обърне повече внимание на възрастните и инвалидите, защото изнемогват, отделно не могат да отидат и до магазина, защото една с една плочка на тротоара не са равни, коли паркирани навсякъде. Много работа и проблеми за решаване ни чакат. В ръцете на бургазлии е бъдещето на града, на семействата и младите.
ПП „Възраждане” е с № 48 в бюлетината за местните избори.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Искате ли да промените бъдещето на Бургас?


Ако сте граждани с активна позиция и желаете позитивни промени в общината и наистина Бургас да се превърне в най-добрият град за живеене

My Image

Copyright 2019

Контакти

8000, гр. Бургас, ул. Оборище 79.
Email: vp_26@abv.bg
Тел:+359 889 23 23 44