Програма

Тук може да намерите повече информация за програмата, визията за развитие на региона и коментари по обществени теми. Обществото избира лидерите си и е време да направите правилният избор!

My Image

Програма за управление на община Бургас 2019-2023

Обръщение към избирателите

Уважаеми избиратели,
Впускам се предизборната битка за кмет на община Бургас, с ясната идея че срещу себе си имам едни от най сериозните опоненти на политическата сцена, не само в Бургас но и в цялата държава. Противопоставянето, срещу вторият човек в ГЕРБ и Бойко Борисов, вече 3 мандата кмет на община Бургас, Димитър Николов, разполагащ с подкрепата и ресурсите на цялата държавна и общинска администрация, според някои е обречена битка с предизвестен край. Но за мен не е така!

Ще се боря за гласовете на всички бургазлии желаещи реална промяна към по добро в общината, така че да се изправя на балотаж срещу досегашният кмет Димитър Николов, а защо не и да спечеля. Още по голяма надежда ми дава подкрепата в социалните мрежи, където неограничени от цензурите, хората масово търсят алтернатива на сегашните управници от ГЕРБ, СДС, НФСБ, СЕК и БСП в града. Смея да твърдя, че тази противоречива и безпринципна местна коалиция, сглобена с идеята за максимално усвояване в лична изгода на ресурсите на общината, и под зоркият поглед и благоволение на Димитър Николов похарчи само за последните 12 години над 3 милиарда лева. Точно с това може да се охарактеризират и неговите 3 мандата, колосално разхищение на обществени публични средства.

Аз и моят екип ще предложим на бургазлии, честно и прозрачно управление, с възможности за пряко участие на гражданите във вземането на решения по определени актуални въпроси, контрол на изпълнението и работата на администрацията. Властта произлиза от народа и се дава, за да се работи в негов интерес. Така ще бъде и при моето управление. Организирането на масово допитване по определени казуси и местни референдуми е приоритет за нашият екип.

В Общината липсва стратегически инвеститор, който да създаде работни места. Младите и обучени кадри са принудени да напускат община Бургас и търсят реализация в Пловдив, София и чужбина. Транспорта е пълен хаос, общинското здравеопазване е доведено до пълен фалит, за да може да се приватизират на безценица активите на поликлиниките. Улиците са разкопават през пика на сезона и веднага след края му се нуждаят пак от ремонти. Уж сме туристически град, а няма една забележителност или притегателна атракция, която да гарантира интереса на туристите. Малкия и среден бизнес е мачкан с едни от най големите местни данъци и такси в държава. Не на последно място е заложен проблема с постоянното замърсяване на въздуха и околната среда, на която общината така и не намира решение.

Аз не искам в общинския съвет да влизат хора, които само ще топлят стола и ще взимат някаква заплата или ще симулират дейност. Аз искам активни, будни хора, с образование, ценз, експертиза, които да станат съветници. Така, че на кандидатите в моята листа съм поставил условие, ако сте готови да работите всеотдайно за решаване на проблемите на бургазлии вие имате място в моят екип. Листата след мен няма да бъде фиксирана до последния ден преди регистрацията. Искам всеки от тях да бъде активен, всеки да показва пред обществото, че е достоен да бъде избран и всеки чрез личен пример да работи не само преди кампанията, но и след това.
Гласувайки за мен и моят екип, вие ни давате възможност да работим усърдно, за да променим и направим Бургас още по красив и добър за живот.

Владимир Павлов

Програма за развитие на община Бургас и региона

Hand Code Foundation

1. Допитване до гражданите на Бургас по актуални въпроси. Организиране на местни референдуми по важни теми

Hand Code Foundation

2. Ревизия на предходните управления. Борба с корупцията

2.1 Цялостна ревизия на предходните управления;
2.2. Основен преглед на сключените договори и качество на изпълнението им. Търсене на отговорност при неизпълнение или неспазване на гаранционните условия;
2.3. Премахване и ограничаване на достъпа на лобисти и комисионери между гражданите и администрацията.

Hand Code Foundation

3. Грижа за деца с увреждания и хронично болни

3.1. Осигуряване на квалифициран и мотивиран обучен персонал, за ежедневна грижа в дневни центрове, чрез повишаване и стимулиране на социалните придобивки и заплащане за деца със увреждания и СОП;
3.2. Подпомагане на родители, осигуряване на консултации, рехабилитация и лечение на хронично болни;
3.3. Разширяване на дейността на дневен център за грижи, така че родителите да могат да оставят децата си и да посещават спокойни работа през деня.

Hand Code Foundation

4. Грижа за възрастните, инвалидите и хората в неравностойно положение

4.1 Изграждане на общински хоспис за възрастни хора.
4.2. Осигуряване на периодични профилактични прегледи.
4.3. Ремонт на междублоковите пространства,възстановяване на пейки и пешеходни алеи /без неравности, липсващи плочки и дупки така че да гарантират спокойно придвижване на възрастни и инвалиди/. Изграждане на зелени кътове със зелени атрактивни ландшафни решения.
4.4. Осигуряване на помещения и организиране на културно-масови забавления и занимания за пенсионерите.
4.5. Осигуряване на свободен достъп до лечебната луга в района на солниците;
4.6. Ремонт на тротоарните настилки и подходите към пътните платна и обществени сгради осигуряващи свободно придвижване и достъп.
4.7. Съдействие и осигуряване на работни места и заетост на лица с намалена трудоспособност, инвалиди и хора в неравностойно положение.

Hand Code Foundation

5. Развитие и подпомагане на спорта. Насърчаване на младите за активен спорт, осигуряване на стипендии на даровити деца и таланти

5.1. Организиране на спортни и културни събития, от национална, европейска и световна величина. Привличане на световни звезди да рекламират спорта.
5.2. Изграждане на съвременни спортни площадки със свободен достъп, без заплащане от гражданите на Бургас, за спортна дейност: футбол, баскетбол, теннис на корт, волейбол и др.
5.3. Възраждане на футбола и тенниса в града в диалог с феновете, професинални състезатели и отбори. Организиране на отворени срещи с лицата разбиращи и занимаващи се с футбол за вземане на най правилното решение за спасението на този спорт в Бургас.
5.4. Привличане на треньори със забележителни спортни успехи за трениране на бургаски деца и таланти. Субсидиране на участия в национални и международни съзтезания на спортисти.
5.5 Завръщане на междуучилищните и междуфирмени съревнования в различните видове спорт.
5.6 Организиране на градски първенства в различните видове спорт, като на победителите се осигурява безплатно (или с намаление, въпрос на обществено обсъждане) използване на спортните обекти за определено време.
5.7 Рекордьори, държавни първенци и победители от европейски и световни и олимпийски първенства да ползват безплатно спортните обекти.
5.8 Изграждане на спортни обекти само за спортни тренировки, с минимална строителна стойност и експлоатационни разходи за ползване при определени условия от клубовете.

Hand Code Foundation

6. Спиране на разпространението на извратени материали за сексуално обучение на чужди НПО-та в учебните заведения, детски ясли и градини на територията на Общината

6.1. Строг контрол върху предвидените печатни издания.
6.2. Максимално съдействие на родители заплашени от отнемане на деца и на деца в риск за решаване на техните проблеми.

Hand Code Foundation

7. Реорганизация на общинска администрация

7.1. Прозрачно управление, граждански контрол активно наблюдение на действията на администрацията;
7.2. Динамично обучение и развитие на кадрите, повишаване на квалификацията и уменията им;
7.3. Обръщане на действието и активността от гражданите към администрацията;
Гражданина отивайки при чиновника, само попълва искане за необходимите разрешителни, документи, информация или друга услуга, а чиновника изпълнява всичко останало, като набавяне на данни от архивите, съгласуване и т.н.
7.4. Ангажираност към проблемите на гражданите и своевременно откликване и решение в най-кратък срок;
7.5. Намаляване на административната тежест, чрез оптимизация на работните места и задължения. Въвеждане на електронни системи и услуги за достъп на гражданите и изготвяне на документи (намалява ходенето по гишета).

Hand Code Foundation

8. Борба със замърсяване на околната среда

8.1. Абсолютен контрол на точковите замърсители на територията на общината. Мониторинг на средствата за наблюдение и следене нивата на замърсяване, безкомпромисно санкциониране на нарушителите.
8.2. Намаляване данъците на автомобилите, които карат на газ и метан. Естествено с доказано сервизирано устройство от оторизирани сервизи.
8.3. Възстановяване на градинките в териториите на междублоковите пространства. Мораториум и спиране на презастрояването. Залесяване и максимално озеленяване на общински терени. Изграждане на зелени стени, срещу шумови и точкови замърсители.

Hand Code Foundation

9. Пътна инфраструктура

9.1. Планиране на ремонтните дейности с останалите експлоатационни предприятия /ВиК, EVN, Топлофикация, кабелни оператори и др.. Въвеждане на граждански контрол по изпълнението на възстановителните дейности.
9.2. Въвеждане на съвременни технологии за бързо възстановяване на компрометирани пътни участъци;
9.3. Щадящи ремонти извън час пик и летния сезон за територията на общината.
9.4. Избиране на изпълнители с високо качество на изпълнение и гаранционни срокове в интерес на обществото.

Hand Code Foundation

10. Политика за привличане на стратегически инвеститори

10.1. Активна политика по привличане на инвеститори, решили да разкриват работни места на територията на Община Бургас включващо:
10.1.2. Максимално съдействие и улеснение от общинските и държавни власти, във връзка с инвестиционното намерение, одобрение на книжата и документите. Съкращаване до минимум сроковете за одобрение, съгласуване и издаване на разрешителни;
10.2. Рекламиране на община Бургас по целият свят като зона с прекрасни условия за развитие на бизнес и работни места. Участие в бизнес семинари, рекламиране до индустриални и търговски камари, лични контакти с потенциални инвеститори и т.н.;
10.3. Облекчаване на местните данъци и такси за инвеститори разкрили определен брой работни места в индустрия, производство или друга икономическа дейност.

Hand Code Foundation

11. Туристически атракции в града. Развитие на СПА и балнео туризъм

11.1. Създаване на атрактивни туристически атракции, привличащи целогодишно поток към града ни;
11.1.1. Етнографски комплекси със стара Странджанска архитектура, обичаи и традиции;
11.1.2. Развлекателни атракциони за забавления и отдих;
11.1.3. Развитие на туризма със СПА услуги, чрез използването и рекламирането на лечебните минерални извори и луга в района. Облекчаване достъпа на бургаски жители до тях.

Hand Code Foundation

12. Подпомагане на малкия и среден бизнес

12.1. Внасяне на промени в нормативната уредба, позволяващи на браншове, търговци, занаятчии и всички изрично упоменати в закона да имат възможност да плащат патентни данъци, лицензии и преференциални условия за тях;
12.2. Оптимизиране на таксите за малкия и среден бизнес, с цел облекчаване на работата им.

Hand Code Foundation

13. Общинско здравеопазване

13.1. Организиране на профилактични прегледи за пенсионери и социално слаби;
13.2. Грижа за лицата в неравностойно положение. Разширение на социалния патронаж;
13.3. Подобряване условията на труд и заплащането на медицинските специалисти. Осигуряване на съвременна апаратура за разширяване на обхвата на лечимите болести. Реиновиране на легловата база и т.н.

Hand Code Foundation

14. Ефективно управление на финансите на Общината

14.1 Премахване на привилегии и луксозни и раздути разходи в общината, служебни коли ползвани като лични, ненужни командировки и т.н. Анализ на пазарните цени, и въвеждане методология с която да се закупуват материали, оборудване и активи на максимална отстъпка с най ефективна експлоатационна стойност.
14.2. Снижаване на разходите, до най-належащите и целесъобразни от гледна точка на обхват мероприятия
14.3. Отпадане на разходи и събития със съмнителен ефект и цел.

Hand Code Foundation

15. Подпомагане на млади семейства решили да живеят, работят, създадат семейство и отглеждат деца в Бургас

15.1. Общински жилища за специалисти, финансова помощ за новородено, допълнителни средства за отглеждане на деца и учебни материали, ангажимент за осигуряване на детски ясли, градини, училища и занимални.

Hand Code Foundation

16. Транспортна схема

16.1. Безплатни карти за градски транспорт за инвалиди и пенсионери при определени условия;
16.2. Преработка на транспортната схема на града. Оптимизация на курсовете с цел по голяма ефективност. Работа за намаляване цената на билет за градския транспорт.

Hand Code Foundation

17. Местни данъци и такси

17.1 Оптимизация на местните данъци и такси, така че да се постигне максимална ефективност при събирането им и достатъчна гъвкавост на гражданите и фирмите на територията на Община Бургас да могат да работят и плащат свойте задължения към Общината.

Искате ли да промените бъдещето на Бургас?


Ако сте граждани с активна позиция и желаете позитивни промени в общината и наистина Бургас да се превърне в най-добрият град за живеене

My Image

Copyright 2019

Контакти

8000, гр. Бургас, ул. Оборище 79.
Email: vp_26@abv.bg
Тел:+359 889 23 23 44